Zlato je in bo ena izmed najboljših naložb 1. del

Vse v našem življenju poteka v ciklih. Začenši z rojstvom, odraščanjem in smrtjo. Seveda neizogibno smrt lahko z aparati za nekaj časa prestavimo v prihodnost, a je na koncu vseeno neizogibna. Podobno dogajanje lahko danes zasledimo tudi na umirajočih finančnih trgih. Svetovno gospodarstvo se je po finančni krizi leta 2008 malenkost pobralo, a nikoli okrevalo. Svetovna rezervna valuta, ameriški dolar, že nekaj časa umira po obrokih. Vlade po svetu se dušijo v vedno višjih dolgovih in vse bolj hlastajo po naslednjem vdihu (beri finančni injekciji). S pretvarjanjem svetovne vladajoče elite, da bo umirajoče gospodarstvo ozdravelo in mu zato umetno podaljšujejo življenje, le podaljšujejo trpljenje običajnim ljudem.
Prvo in najpogostejše orodje za to je manipulacija trgov. Z namenom, da se sami zaščitijo in pripravijo na kontroliran kolaps finančnega sistema ter nato ponudijo »rešitev«, ki jo bodo obupani ljudje sprejeli z odprtimi rokami. Večina obupanih bo najti v množici tistih, ki danes stavijo na delniške trge, bančne depozite, državne obveznice in gotovino. Če se sprašujete zakaj, naj na kratko pojasnim. Rast delniških trgov je posledica intervencij centralnih bank in ogromnih notranjih odkupov delnic, ki so se financirali s poceni krediti pri umetno nizkih obrestnih merah in ne realne gospodarske rasti. Bančni depoziti, v današnji finančno negotovi situaciji, predstavljajo visoko tveganje izgube premoženja zaradi razvrednotenja valut, zaplembe dela premoženja ali prisilne zamenjave denarne valute v državne obveznice! Samo v zadnjih 10. letih so recimo ameriški dolar, kanadski dolar, britanski funt in evro valuta v kupni moči izgubili že več kot 70 odstotkov vrednosti v primerjavi z realno vrednostjo, zlatom.
Z lastništvom državnih obveznic upate, da vam bo država denarno valuto enkrat v prihodnje vrnila z minimalnimi obrestmi. Seveda le v primeru, če bo takrat še lahko prodala toliko obveznic, da bo lahko poplačala obveznosti do vas. Poudarek je torej na upanju. S študijo Mednarodnega denarnega sklada (IMF) so recimo prišli do ugotovitve, da v zadnjih osemsto letih bankroti držav niso nič posebnega. Francija je tako med letoma 1500 in 1800 bankrotirala že osemkrat, Španija sedemkrat v 19. stoletju. Zato si je pomembno zapomniti, da katera koli država lahko kadarkoli bankrotira in da bodo posledice vedno nosili državljani. Gotovina je ta trenutek državni sovražnik številka ena povsod po svetu in jo bodo zato v naslednjih nekaj letih poskusili iztrebiti iz finančnega sistema. V ta namen se izvajajo absurdne obdavčitve gotovine »nepojasnjenega« izvora (70 %), znižuje se znesek gotovinskega poslovanja,… Banke v Združenih državah Amerike celo ne sprejemajo več gotovine (svetovne rezervne valute, dolarjev) za poplačilo kreditnih obveznosti komitentov! Delniški trgi so dosegli peto obletnico obdobja rasti brez prave korekcije. Pravzaprav so bile tri, a nobena od teh ni bila resnejša in trgu ni prinesla zdrave ohladitve. Prva je bila leta 2010 (-17 %), druga leta 2011 (-21 %) in tretja 2012 (-10 %). Borzne vrednosti, glede na bruto domači proizvod (BDP) se hitro približujejo ravni, ki smo ji bili priča leta 2000 na vrhuncu tehnološkega balona. Borzni vlagatelji bi morali biti letos zato zelo, zelo previdni. Zadolževanja držav, podjetij in posameznikov gredo preko vseh meja zdravega razuma, valutna vojna plamti v vsej svoji veličini, manipulacije so prisotne na vseh trgih in vsem na očeh. Finančni sistem kot ga poznamo danes, razpada.

Morda ti bo všeč tudi...